west hills residence

2014 IIDA Design Excellence Awards "Best Of Residential"

2014 IIDA Design Excellence Awards "GRAY’s Choice Award" from GRAY Magazine

Located in the West Hills above downtown Portland, the project consisted of renovating an existing indoor swimming pool room and transforming an unfinished basement utility and storage area into a wine cellar and changing room. The primary inspiration was the environment in which the project is sited- immersed in the forest, with framed views of Mt. Hood and Mt. St. Helens. The goals were threefold: to remodel the lower level of the house into an environment that was timeless and consistent with the original character of the mid-century modern residence, to create a seamless connection to the outdoors, and to create a peaceful and therapeutic atmosphere for the clients and their family and friends to enjoy. 

Location // Portland, Oregon

Completed // 2014

Photographer// Brian Walker Lee