nike brand wall

2014 IIDA Design Excellence Awards "Honorable Mention, Conceptual Category"

Designed in collaboration with the Nike Workplace Brand Design group, the design approach was to create a three dimensional architectural branded wall language using timeless and re-purposed materials. Placed at the main entry lobbies to buildings that are part of the Nike expansion, these walls create a branded, meaningful statement of arrival. The walls have been designed to accommodate any configuration and project scale, depending on the site specifics. The branded artwork is custom to each site, while remaining part of a larger whole. 

The wall is constructed of salvaged maple gym flooring. Applied in an atypical flooring or salvaged installation, the flooring is turned on edge. By exposing the tongue side of the flooring, the contours and grooves take on a textile-like feel. Within the context of the exposed structure and concrete floors of the core and shell, it provides a lush, warm backdrop that boldly invites one into the spaces beyond. 

Beaverton, Oregon // 2014

Photographer, Brian Walker Lee